Telefonon: +36 46/564-255 Cím: 3508 Miskolc, Futó u. 73 auto@zenitautorent.hu

A 2022-es év nagy évnek ígérkezik az elektromos autók számára, mivel az országok a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére törekednek, amelyet 2050-re nettó nullára szeretnének csökkenteni. Az elektromos autók, és bizonyos mértékig a hidrogénüzemű járművek is fontos szerepet fognak játszani a károsanyag kibocsátás csökkentésében.

Az elektromos járművek (EV: electric vehicle) olyan autók osztálya, amelyek legalább egy meghajtási módhoz elektromos energiát használnak. Ezeket a rendszereket gyakran a tüzelőanyagot villamos energiává alakító kollektorrendszer táplálja; az elektromos járművek legújabb generációját már újratölthető akkumulátorcsomag hajtja.

A Fortune Business Insights megjegyzi, hogy az elektromos járművek piacát 2020-ban 246,70 milliárd USD-ra becsülték, amely 2028-ban pedig elérheti a 1318,22 milliárd USD-t, az előrejelzési időszakban pedig a CAGR: 24,3%-os. A technológia jelenlegi ütemét nézve az elektromos járművek használata nem korlátozódik a közúti és felszíni járművekre.

elektromos autó trendek

Flottánkban akár napi bérletre is ki tudnak kölcsönözni elektromos személy-,  és  teherautókat!

A technológiai fejlődés jelenlegi hatóköre arra készteti az elektromos meghajtású eszközöket, hogy jelen legyenek a víz alatti hajókban, elektromos hajókban és elektromos űrhajókban. Emellett az elektromos járművek szektora folyamatosan bővül a két- és háromkerekűek felé, a növekvő keresletnek és a fogyasztóknak az elektromos energia előnyeivel kapcsolatos növekvő tudatosságának köszönhetően.

Cégünk a Zenit-Auto Rent Kft. előnyben részesíti a zöld gondolkodásmódot, az elektromos autók használatát, illetve támogatjuk a környezettudatos életmódot.

Forrás: https://autotrends.org/2022/01/11/electric-vehicles-trends-and-demands-in-2022/