Telefonon: +36 46/564-255 Cím: 3508 Miskolc, Futó u. 73 auto@zenitautorent.hu

Az autóvásárlással kapcsolatban az első kérdés általában az, hogy új, vagy inkább használt autót érdemes-e választanom?  Egyesek ragaszkodnak egy bizonyos márkához, ám a legtöbb ember az ár és a felszereltség alapján dönt.

Ebben a blogcikkünkben most megvizsgáljuk az Eurotax adatai alapján, mekkora értékcsökkentést szenvednek a személyautók egy öt év alatt.

1. év

Gondoltad volna, hogy amint kigördülsz az új autóddal a szalonból máris 20-30 százalékot veszít az értékéből? Persze ez abban a megvilágításban igaz, hogy másnap már a szalon tulajdonosa nem tudná listaáron eladni az autót, de ezek a számok körülbelül az egy éves értékvesztést jelentik. Az Eurotax adataiból az is kiderül, hogy egyes márkák  30%-ot veszítenek az értékükből.

A  legkeresettebbek az 5 éves gépjárművek

Azért kereseik az 5 éves autókat, mert a listaárhoz képest már olcsóbban vásárolhatóak meg, de a használati értékük még mindig kiváló. 49 százalékos értéken, vagyis átlagosan fele annyiért vásárolhatsz meg egy öt éves autót, mint a listaára volt.

Az adatok alapján a leginkább értékállónak a Dacia márka bizonyul, mivel az 5. év végére átlagosan 38 százalékot veszít az értékéből.

Ha kíváncsi vagy további részletekre, akkor itt van a forrás:  https://nogradhont.hu/kirakat/2018/10/milyen-autot-erdemes-venni-mennyit-veszitenek-ertekukbol-az-egyes-markak

Érdeklődsz a Zenitautorent.hu eladó használt autói iránt? Akkor mire vársz? Tudj meg többet!

Előző blogcikkünket olvad el itt: Ha nincs otthon elektromos autó töltőd, akkor ne vegyél e-autót!