Telefonon: +36 46/564-255 Cím: 3508 Miskolc, Futó u. 73 auto@zenitautorent.hu

Forrás: faz.net

Néhány napja adott interjút a Renault vezérigazgatója, Luca de Meo a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, aki ezt mondta:

“Ha nincs lehetőséged otthon tölteni, akkor ne vegyél elektromos autót”

Első hallásra egy kissé sarkosnak tünhet ez a kijelentés egy olyan vállalat vezetőjétől, akinek a cégcsoportja számos elektromos modellel rendelkezik a piacon.  A cég 100% electric modellje a Megane E-tech éppen ebben az évben szerezte meg a második helyet az Év Autója szavazáson.

A Renault és Luca de Meo számára nagyon fontos, hogy a vásárlók ne legyenek csalódottak, amikor elektromos autót vásárolnak.

Elektromos autó és költségei:

A vezérigazgató úgy gondolja, hogy a rekord árú tankolás mellett, aki nem tud otthon elektromos autót tölteni még komolyabb költségekre számíthat, mivel számos nyugati országban túlzottan drága és kiszámíthatatlan lehet a nyilvánosan elérhető töltőhálózat.

A Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint hazánkban tavaly alaposan megugrott az elektromos autók száma, hiszen 71 százalékkal, 21.540-re nőtt azon járművek száma, amelyek tisztán villanyhajtással közlekednek.

elektromos autó otthoni töltése, költségek - zenitautorent.hu
elektromos autó otthoni töltése, költségek – zenitautorent.hu

A Zenit-Auto Rent flottájában is megtalálhatók a személy és kisteherautó szegmensben a napi és tartós bérletben elérhető elektromos vagy plug-in hybrid autók, követve a világtrendeket és a 0 emisszió elérését.

Ugyancsak dinamikusan fejlődik a hazai nyilvános töltőhálózat is: a bővülés 2021 első félévében 45 százalékos volt, így immár 1627 helyen lehet az e-autókat tölteni.

Bár egyre többen vásárolnának elektromos autót a növekvő energiaárak sokakat visszatántorít, ami ugyanúgy igaz a belsőégésű autókra, a benzin és a dízel árára is.

Éppen elektromos autó töltőt, töltőkábelt keresel? Nézz körül a Hellofuturekft.hu webáruházában!

Előző blogcikkünket olvasd el itt: Mit kell tudni a teherautó bérlés szolgáltatásról Miskolcon?